Levende Stillhet 

Tirsdag 2. mai 2017 kl 19.00 blir det åpning av utstillingen til Sissel Ruud i mat- og kaffebaren UNN DEG i Forum Jæren. Kafeen ønsker å være med på å skape nye kulturtilbud, og har i forbindelse med utstillingsåpningen invitert to unge musikalske talenter, Kariann Larsen og Filippa Grahn til å underholde gjestene, begge går siste året på Vågen vgs.

Kunstneren Sissel Ruud, opprinnelig Brynejente, nå bosatt i Sandnes, lager bilder til å drømme seg bort i. Utstillingen formidler gode følelser av vår, blomstring, lys, lek, undring og varme. Hovedmaterialet i bildene er servietter som limes lagvis fast til lerret til hun får den ønskede effekten.

Temaet rundt utstillingen er levende stillhet, hva er egentlig stillhet? De fleste av oss vet at stillhet kan være nydelig. Likevel kan det virke som om vi frykter stillheten eller rømmer fra den. Vi opplever ofte stillheten som truende eller pinlig. Kanskje lever vi i ei tid der vi omgir oss med så mye støy at vi glemmer hva stillheten kan gi oss? Stillheten er et felles språk. Ikke bare mellom mennesker, men også mellom mennesket og naturen.

I naturen er det mye lyd, men naturen rommer også et uendelig mangfold av stillhet. Det hender at vi glemmer at vi er en del av naturen. Gjennom kunst og estetikk kan vi bli minnet om naturens stillhet, skjønnhet og kraft. Stillheten er livsnødvendig medisin for oss travle mennesker. Harald Olsen sier dette så fint: Stillhet er fylde, ikke tomhet. Kanskje er tiden kommet for å lytte mer? Lytte til hverandre og naturen.

Stillheten er lett å glemme – til den har forsvunnet. Da blir den savnet.

Åpningstider: mandag og tirsdag 9-14, onsdag, torsdag og fredag 9-16, lørdag 9-15, søndag stengt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *