Levende Stillhet – 2017

Sissel Ruud, lager bilder til å drømme seg bort i. Utstillingen formidler følelser av vår, blomstring, lys, lek, undring og varme. Hovedmaterialet i bildene er papir og servietter som limes lagvis fast til lerret til hun får den ønskede effekten.

Temaet rundt utstillingen er levende stillhet, hva er egentlig stillhet? De fleste av oss vet at stillhet kan være nydelig. Likevel kan det virke som om vi frykter stillheten eller rømmer fra den. Vi opplever ofte stillheten som truende eller pinlig. Kanskje lever vi i ei tid der vi omgir oss med så mye støy at vi glemmer hva stillheten kan gi oss? Stillheten er et felles språk. Ikke bare mellom mennesker, men også mellom mennesket og naturen.

I naturen er det mye lyd, men naturen rommer også et uendelig mangfold av stillhet. Det hender at vi glemmer at vi er en del av naturen. Gjennom kunst og estetikk kan vi bli minnet om naturens stillhet, skjønnhet og kraft. Stillheten er livsnødvendig medisin for oss travle mennesker. Harald Olsen sier dette så fint: Stillhet er fylde, ikke tomhet. Kanskje er tiden kommet for å lytte mer? Lytte til hverandre og naturen.

Stillheten er lett å glemme – til den har forsvunnet. Da blir den savnet.

394 thoughts on “

 1. санкт петербург
  петербург бесплатный выезд замерщика
  гарантия производителя 3 года
  спальню на заказ
  производство в санкт петербурге

  https://shkafi-krasnodar.ru/
  шкаф купе в прихожую
  низкие цены
  купе на заказ
  производителя собственное
  санкт петербурге на заказ

  shkafi-krasnodar.ru
  вашим размерам
  сделать заказ
  подробным описанием от производителя
  заказ в спб аппарт
  производителя фабрики вереск любые

 2. Tilbaketråkk: 2unopened

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.